Annons
Nyheter

Kay planerar Victoriadagsmuseum

Nyheter • Publicerad 1 mars 2006

Den 14 juli, Victoriadagen, firas för 30:e gången 2008.Samma år hoppas Kay Wiestål, som arrangerar dagen tillsammans med IFK Borgholm, att ett museum kring arrangemanget ska stå klart.– Det finns mycket att visa, bland annat fotografier och kläder, säger Kay Wiestål.

Victoriadagen firas som bekant på Borgholms idrottsplats och det är också i Borgholm muséet – som ännu inte har något namn – ska lokaliseras.

Annons

– Vi ska börja diskutera nu var det ska ligga. Men det bör vara nära Storgatan eller nere vid Strand hotell, säger Kay Wiestål.

Idel ädel idrottsadel har fått ta emot Victoriastipendiet och Kay hoppas att idrottarna ska kunna bidra med minnessaker från sina karriärer för att förgylla utställningen. Vidare finns det naturligtvis mängder av bilder från alla åren. Nyligen bortgångna Gudrun Holm är en av ett fåtal fotografer som funnits på plats under Victoriadagens alla år.

– Hon lovade mig att jag skulle få tillgång till hennes bilder, berättar Kay.

Inför sommarens Victoriadag har Kay klart med att kungafamiljen medverkar, att TV ska sända och att Johan Landquist ska leda ett storband.

Artisterna är ännu inte klara, men Kay avslöjar att det kan handla om internationella stjärnor.

Vem som ska få Victoriastipendiet är inte heller klart. Men efter Sveriges framgångsrika tävlande i OS finns ju en hel del kandidater. Till dem kan läggas speedwayåkaren Tony Richardsson och hödhopparen Kajsa Bergqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons