Annons
Nyheter

Kärleksfullt även utan de nygifta

Nyheter • Publicerad 15 juli 2010

VICTORIADAGEN

Födelsedagsbarnet fanns inte på plats.

Annons

Men väl resten av kungafamiljen, en rad populära artister, Victoriastipendiaten Charlotte Kalla och förstås en hel del publik.

Alla fick de njuta en strålande Victoriadag då sommar-Öland visade sin bästa sida.

Huvudpersonen själv saknades då Kronprinsessan Victoria som bekant är på smekmånad med Prins Daniel, men det bekom inte de som hade samlats på Borgholms IP. Tvärtom blev det en kväll i kärlekens, gemenskapens och glädjens tecken.

Att en av de röda trådarna var just kärlek var förstås passande nog och blev tydligt redan i det första artistframträdandet. Charlotte Perrelli bjöd nämligen publiken på skönsång och frasen ”I love you baby” kändes symbolisk för kvällen.

Därefter avlöste bejublade artistframträdanden varandra. Nygifte Peter Jöback sjöng bland annat ”En sång om oss” och såväl Martin Stenmarck som Lisa Nilsson bjöd på kärleksfulla texter.

Ämtenäs skämtade

Programledaren Martin Ämtenäs agerade avslappnat, bjöd på sig själv och skämtade glatt med såväl publiken som artisterna. Han påminde exempelvis om att Martin Stenmarck satte sig i knäet på Prinsessan Lilian förra gången han var med på Victoriadagen, men tillade att ”han har lovat att skärpa sig nu” vilket väckte muntra miner hos åskådarna.

De yngre i publiken fick också sitt lystmäte mättat när Eric Saade och Amanda Jensen äntrade scenen i olika omgångar. Dessutom uppträdde stråkgruppen Lilla Akademin. Bara för att nämna några av alla de lysande musikstunderna som levererades.

Kalla prisades

Victoriastipendiet delades förstås också ut, den här gången till skidåkaren Charlotte Kalla som under säsongen bland annat plockade ett OS-guld i Vancouver.  Norrländskan möttes av varma applåder, det i dubbel bemärkelse då solen strålade över publiken och värmen var mer påtaglig än uppe i Östersund, varifrån huvudpersonen själv anlände tidigare i veckan. ”Det är lite Kalla(re) där uppe än här nere” som Kay Wiestål finurligt påpekade på presskonferensen tidigare under onsdagen.

Annons

Stipendiet delades i år ut av Prins Carl–Philip i stället för Kronprinsessan Victoria. Att inte få träffa Kronprinsessan kunde dock årets stipendiat leva med.

– Det var ju lite synd förstås, men jag förstår henne. Jag är verkligen jätteglad för deras skull, förklarade Kalla tidigare under dagen.

Kronprinsessan hälsade via lillebror

Prins Carl-Philip passade på att framföra en hälsning från sin nygifta storasyster som önskade alla en glad sommar.

Efter Charlotte Kallas mottagande av stipendiet höjde Martin Stenmarck tempot ytterligare med låten ”Som en vän” och Eric Saade var inte sen att haka på utan rev av sin ”Manboy” till taktfasta applåder.

Kalaset fortsatte sedan ytterligare en stund och alla var garanterat nöjda när den led mot sitt slut, trots det uteblivna födelsedagsbarnet.

FREDRIK ALFREDSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons