Annons
Nyheter

Kaptenen lämnar skutan

Nyheter • Publicerad 6 juli 2012

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga kommun har nu påbörjat processen med att hitta en ny kommunchef inför 64-åriga Staffan Larssons pension nästa år.

Annons

Kommunchefen som är inne på sitt 13:e år ska alltså gå i pension, och för att se till att de hittar rätt person har kommunen redan börjat leta. En annons ligger uppe på Mörbylångas hemsida.

– Vi räknar ju med och hoppas på att att vi ska få ett gott underlag och går ut med det i ganska god tid, säger personalchef Christina Lavesson.

I samband med att många har semester är det även fler som funderar på nya tjänster, och därför är det ett bra tillfälle att påbörja sökandet under sommaren, uppger hon.

HÅRDA KRAV

I ansökan står det att sökanden ska ha en lämplig akademisk utbildning, flera års erfarenhet av att leda en större organisation och god kunskap om offentlig erfarenhet.

– Det behöver ju inte vara en kommunchef heller men framför allt är det en fördel att man har en erfarenhet från politiken och samverkan med politikerna, säger Christina Lavesson.

Rekryteringsprocessen beräknas vara avslutad till årsslutet, och Staffan Larsson beräknas sluta nästa höst.

Trots att ansökningsprocessen just påbörjades har kommunen redan fått in flera ansökningar.

– Det har trillat in några stycken redan, säger Christina Lavesson.

Staffan Larsson är för närvarande på semester och har därför inte gått att nå för en kommentar.

TOBIAS ANDERSSON ÅKERBLOM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons