Annons
Nyheter

Källarbrand med stora skador i Eriksöre

Räddningstjänsten har under natten släckt en källarbrand i en villa i Eriksöre utanför Färjestaden. Varken djur eller människor har skadats, men branden har orsakat kraftig rökutveckling i husets källardel.
Eriksöre • Publicerad 1 oktober 2016

Larmet kom in vid 01.01 och enligt räddningstjänsten rörde det sig om en större villa, där branden dock begränsades till själva källaren. Rökdykare släckte först ner öppna lågor, men källaren hade snabbt blivit rökfylld.

– Det var ett elfel i ett kylskåp som orsakade branden, och det blev en kraftig rökutveckling, säger Göran Andersson, räddningschef i beredskap.

Annons

Räddningstjänsten fick riva ner källarens tak underifrån eftersom det fanns förhöjd värme i bjälklaget.

– Det blev stora rökskador i källaren, men i huset i övrigt klarade det sig med lindrigare skador.

Branden inträffade under en av de livligaste nätterna på Öland, när Skördefesten är i full gång. Det ledde emellertid inte till några bekymmer för Räddningstjänsten.

– Det var lugnt när vi kom fram, vi var två stationer på plats och det gick bra att komma fram, säger Göran Andersson.

Man kunde lämna platsen klockan sex på morgonen och under lördagen arbetar en saneringsfirma på platsen.

Tidningen Barometern uppger att den kända välgörenhetskatten Sören Fernström drabbades av branden genom att hans ägare, som tillfälligt bodde i huset, förmodligen måste ställa in flera utställningar framöver. Utställningar där katten är med och mot en kostnad låter sig bli klappad. Pengar som sedan går till behövande katter, hittills omkring 450 000 kronor.

Per Lidholm, Maria Wiell

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons