Annons
Nyheter

Julmarknad på slottet

Nyheter • Publicerad 5 december 2008

På lördag och söndag är det dags för den fjärde upplagan av julmarknad på Borgholms Slott.

Och i år blir den större, närmare 50 utställare finns på plats vilket är tio fler än ifjol.

Annons

– Det blir en trevlig blandning av hantverk, keramik, smide, textilier, julsaker och inte minst mat, berättar Maria Johanson och Jan-Åke Johansson, ansvariga för adminsitration respektive verksamhet på slottet.

– Liksom förra året blir det ett julkafé i Nya Conditoriets regi och bland de nya utställarna kan nämnas Yngdéns knäckebröd och Runstens som säljer både nöt- och lammkött.

– Tomas Isaksson, Kårehamns Fiskaffär, har bokat in en stor avdelning med öländska delikatesser två utställare frestar med marsipan och konfektyr.

– Och så kommer vi att ha slottsverkstad med julpyssel för barnen, tillägger Jan-Åke.

– Slottsbutiken i entrébyggnaden är också öppen, och här kan man säkert hitta en fin julklapp, till exempel böcker som vi säljer till förmånligt pris.

Förra årets julmarknad besöktes av över 2 000 betalande vuxna, medan barn upp till15 år och de som har årskort går in gratis.

Maria Johanson berättar att man också har ett samarbete med Strand, Hotell Borgholm och Halltorps Gästgiveri.

– Deras weekendgäster får rabatterad entré mot uppvisande av en kupong. Förra året kunde vi räkna in över 160 hotellgäster, så det här är en ny publik på julmarknaden.

På söndagen är det också julskyltning i Borgholm, vilket säkert betyder draghjälp för båda arrangemangen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons