Annons
Nyheter

Jubileum: Så ska länet fira Kungen!

Nu börjar programmet för firandet av Kungens 50 år på tronen ta form. 16 maj får länsborna möjlighet att hylla honom i Kalmar
Kalmar • Publicerad 19 mars 2023
Kungen firar 50 år på tronen. Det ska länsborna få möjlighet att fira tillsammans med Kungaparet i Kalmar 16 maj.
Kungen firar 50 år på tronen. Det ska länsborna få möjlighet att fira tillsammans med Kungaparet i Kalmar 16 maj.Foto: Eva Finder

Under dagen kommer länets invånare att ges flera möjligheter att möta kungen och drottningen, till exempel i stadsparken, under promenaden på Storgatan, men framförallt under konserten på Stortorget.

– Det är med stor glädje vi välkomnar kungaparet till vårt län. Jag hoppas att många länsinvånare har möjlighet att delta i firandet, säger vikarierande landshövding Johan Blom.

Annons

Publikt program i Kalmar

10:20 Ankomst stadsparken för trädplantering.

11:00 Ankomst Larmtorget och gående kortege till Stortorget.

11:30 Scen-evenemang på Stortorget med uppträdanden av bland annat Mollie Minott, Hemvärnets musikkår och en kör med 50-60 barn och ungdomar från Kulturskolan i Kalmar.

14:20 Ankomst Kalmar Slott och invigning av fotoutställning, med bilder bland annat ur Ölandsbladets och Barometerns arkiv.

15:20 Firandet avslutas.

Här saknas innehåll

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons