Annons
Nyheter

J.A.G.S-affären utreds vidare

Nyheter • Publicerad 20 november 2007

MÖRBYLÅNGA

På måndagen var det meningen att kommunledningen i Mörbylånga skulle besluta hur de skulle gå vidare med den så kallade J.A.G.S-affären. Men man skjuter på beslutet och tillsatte i stället, enligt beprövad svensk sed, en utredning...

Annons

Ett flertal beslutsfattare, däribland, Tommy Eliasson (s), har i samband med J.A.G.S-affären (där kommunen agerade bank och på synnerligen lösa boliner lånade ut 2,3 miljoner kronor till J.A.G.S-stiftelsen) krävt en rättslig prövning av hela byken. Vid måndagens sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott blev dock beslutet inte fullt så drastiskt.

”ETT FORMFEL”

Kommunchefen, Staffan Larsson, fick i uppdrag att gå igenom hela affären och skriva ett utlåtande till nästa sammanträde den 3:e december.

– I denna utredning ska han även se på hur lagstiftningen skulle kunna hantera ärendet.

Tror du själv på en rättsprocess?

– Nja, kanske inte. Det rör sig mer om formfel, säger kommunalrådet Kent Ingvarsson (m), som inte heller tror att det kommer att gå så långt så det blir tal om något stämningsförfarande eller liknande.

– Vi har ju fått tillbaka pengarna...

EFTERLYSNING

Kent Ingvarsson är däremot noga med att påpeka att man vill reda ut ansvarsfrågan.

Men då hamnar väl ärendet ändå i rättsapparaten till slut?

– Jag vågar inte ge ett klart svar nu. Men den 3:e december ska vi slutgiltigt sätta ner foten och bestämma hur vi ska gå vidare, säger Kent Ingvarsson som fortfarande efterlyser en förklaring från det förra kommunalrådet, Saga Sigvardsson (c).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons