Annons
Nyheter

”Inte en krona till för Guldkanten”

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2006

ÖLAND

En enig styrelse står bakom Ötabs vd Gustaf Öholm.– Styrelsen hävdar enhälligt det Gustaf hävdar och vill motparten, Martin Stenberg, processa får han väl göra det, förklarar styrelseordförande Kent Ingvarsson, tillika blivande kommunalråd i Mörbylånga.

Annons

Kent Ingvarsson har fått löpande information om problematiken kring ”Guldkanten”.

– Även styrelsen har informerats vid något tillfälle och under dagens styrelsesammanträde kom ärendet upp på nytt i och med Ölandsbladets artiklar.

– En av de frågor som ställdes direkt var advokatkostnaderna, om Ötab har försäkringar som täcker och det har vi.

Kent Ingvarsson säger samtidigt att han och styrelsen överraskades av det kvicka och oväntade sloganbytet, från Solen och Vindarnas Ö till Guldkant.

– Bytet var ett eget initiativ från Gustaf och vi blev lite tagna på sängen, men bemötandet var ändå positivt. Styrelsen visste att Gustaf jobbade med ett nytt koncept och att han såg, och ser, sin roll som att vara marknadsförare och utvecklare av hela besöksverksamheten och bytet låg då inom ramen för vd-skapet.

Även om Ötab styrelse säger sig vara beredda att låta tvisten om rätten till Guldkanten gå till domstol finns tvivel.

– Jag har fått samtal om ”Varför inte gå tillbaka till det gamla, släpp Guldkanten” och sådant får man ta till sig. Det är ingen prestige i det.

– Om det till slut ”bara” handlar om varumärket, då får man ta den diskussionen i styrelsen.

Hur ser du på kostnaden för varumärket ”Öland - Sveriges Guldkant”?

– Jag har bara sett totalsumman 150 000 kronor där varumärket ingår. Utan att se den specifika kostnaden är det svårt att värdera om det är dyrt eller inte.

Annons

Är ni beredda att betala mer för Guldkanten?

– Nej.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons