Nyheter

Ingen tar ansvar

Nyheter • Publicerad 20 juni 2013

Inom loppet av 1,5 år har två personer dött på väg 136 i Algutsrum.

– Hastigheten måste sänkas här, ska det kosta liv för att folk ska komma snabbare till jobbet? frågar sig ambulansföraren Peter Rundberg som bor alldeles bredvid 136:an.

I slutet av november 2011 omkom en äldre man då han skulle ta sig över vägen med sin permobil. I måndags klev en man i 80-årsåldern ut på vägen och blev påkörd av en personbil. Enligt vittnen flög mannen tre meter upp i luften innan han landade på marken. Det finns inget som säger att bilen som var inblandad i olyckan körde för fort, men enligt Peter Rundberg måste hastigheten sänkas längs den här sträckan. I sitt arbete som ambulanssjukvårdare har han alldeles för många gånger sett konsekvenserna av höga hastigheter.

– Hastigheter dödar. Det är stor skillnad mellan de skador som uppstår vid 50 och 70 kilometer i timmen. Den här mannen kan ha haft dålig syn, eller dålig hörsel. Han kanske missbedömde avståndet.

Läs hela artikeln i fredagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.