Annons
Nyheter

Ingen risk för sämre skolmat

Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

MÖRBYLÅNGA

Runtom i landet varnas för att skolmaten blir sämre när livsmedelspriserna ökar. Men det märks inte av i Mörbylånga kommun.

Annons

– Vi behöver inte sänka kvaliteten på maten som det ser ut nu, säger kommunens kostchef Lena Lundwall.

De ökade livsmedelspriserna har gjort att vissa kommuner tvingats ta bort endel ingredienser ur skolornas maträtter. Något som kan inverka på matens näringsinnehåll. Lena Lundwall ansvarar för maten inom Mörbylånga kommuns omsorg, skola och förskola. Planeringen inför nästa termin är slutförd och menyn blir ungefär som föregående år. De ökade livsmedelspriserna har inte påverkat.

EKOLOGISKT

– Nej, vi har inte tänkt på det när vi planerat. Men det är alltid oroväckande när priser stiger såhär. Jag har hört något om fyra procents ökning men tror egentligen att det är mer, säger Lena Lundwall.

I övrigt går Mörbylånga kommun allt mer mot ekologiska produkter i matserveringarna. Jordbruksverket har satt upp ett mål att samtliga kommuner ska ha 25 procent ekologisk kost innan år 2011.

– Nu har vi nio produkter som är rent ekologiska där mjölken är en av de stora kvantiteterna. Men det finns mer att tillgå, vi startar här och får se var vi hamnar, säger Lena Lundwall.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons