Annons
Nyheter

Ingen mer färjetrafik till Gotland i sommar

Nyheter • Publicerad 24 juli 2009

Olyckan i Nynäshamn i torsdags får konsekvenser för sommar-Öland. På fredagseftermiddagen tog Destination Gotland beslutet att ställa in färjetrafiken från Öland resten av denna sommar.

Som en följd av torsdagens olycka mellan två Gotlandsfärjor utanför Nynäshamn ställs all trafik mellan Grankullavik och Visby in för resten av sommaren. Det säger Per-Erling Evensen som är marknadschef på Destination Gotland.

Annons

Klockan två på fredagseftermiddagen fattade Destination Gotland beslut om att använda sina tillgängliga färjor på bastrafiken som är Visby-Nynäshamn respektive Visby-Oskarshamn. Det innebär att trafiken ställs in mellan Öland och Gotland för resten av sommaren.

– Tyvärr måste vi göra på det här viset eftersom färjan som trafikerar linjen mellan Öland och Gotland är samma modell som den värst skadade vid kollisionen, säger Per-Erling Evensen direkt efter det att beslutet är fattat.

De som har bokat resa från Grankullavik kommer att erbjudas att åka med speciellt insatta bussar till Oskarshamn för att resa därifrån. Även de som har bokat resa med bil kan på egen hand köra till Oskarshamn för vidare resa till Visby. Den som väljer att avboka sin resa får istället pengarna tillbaka, meddelar Per-Erling Evensen.

När den akuta situationen har lugnat ner sig kommer Destination Gotland sätta sig ner med representanter från Öland för att diskutera hur det kan påverka trafiken kommande sommar.

 

– Det här är mycket olyckligt för alla parter, kommenterar Ölands turistcef Gustaf Öholm. Jag vill helst undvika spekulera om framtiden, vi får sätta oss ner och resonera.

 

 

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons