Annons
Nyheter

Ingen åtgärd för strandåtgärd

Nyheter • Publicerad 7 januari 2008

FRÖNÄS

Gammalt bevismaterial och sen klagan imponerade inte på länsstyrelsen när de granskade grävningar och meterhöga sandhögar på en strand och havsstrandäng i Frönäs.

Annons

Länsstyrelsen bedömer att natur- och kulturvärdena på plasten inte har lidit någon påtaglig skada av grävningen och uppläggningen av högarna: ”Länsstyrelsen förutsätter därvid att uppläggningen av sandhögar är tillfällig”, skriver Anna Aleljung och Roland Enefalk på miljöenheten och vidtar inga åtgärder i ärendet där ett Frönäs-par frågat vilka åtgärder länsstyrelsen tänkte vidta med anledning av grävningarna.

Parets frågan och klagan kom via brev till länsstyrelsen den 9 november medan bevismaterialet, i form av foton, hade gammalt datum, bilderna var tagna den 24 och 27 mars. Fastighetsägarens förklaring till strandarbetet var att stranden skulle återställas efter vinterns stormar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons