Annons
Nyheter

Inga kameror på skolorna

Nyheter • Publicerad 20 november 2007

MÖRBYLÅNGA

Allt fler svenska skolor väljer att installera kameraövervakning. Ökat våld och skadegörelse har lett till ett större behov av säkerhet. Men i Mörbylånga kommun finns inga planer för sådan övervakning.

Annons

– Vi har haft endel skadegörelse och inbrott men några av dem har lösts även om det inte funnits kameror, säger Linnéa Danielsson, samordnande rektor i Algutsrums rektorsområde.

Enligt Dagens Nyheter finns kameraövervakning idag på 334 svenska skolor och förskolor. Bara det senaste året har 104 tillstånd delats ut och Kalmar län har sådan övervakning på fem skolor.

BEKLÄMD

Detta är dock en utveckling som Linnea Danielsson inte vill vara med att driva.

– Jag blir beklämd när jag hör sådant. Vi hoppas att kommunen ska klara sig utan kameraövervakning. Vi vill bygga en bra värdegrund åt våra barn så att det blir ett säkert och bra samhälle. I skola och förskola ska det finnas tillräckligt många vuxna så att barnen blir sedda.

EJ BEHOV

Skolchef Ann Willsund intygar att kommunen i nuläget inte har något budgetförslag för kameraövervakning.

– Vi har inte haft de behoven. En kamera kan avskräcka från att gå just dit den finns, men då kanske personen hittar på något annat istället.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons