Annons
Nyheter

Inbrottsliga kan ha slagit till på Öland

Nyheter • Publicerad 19 december 2008

Tre villor i Glömminge utsattes för inbrott under onsdagseftermiddagen. Inbrotten kunde snabbt sättas i samband med inbrott i Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar-området.

– Endel talar för att det här inte är lokala förmågor. Det kan vara en liga, säger Magnus Areskog, teamchef vid Ölandspolisen.

Annons

Tjuvarna har tagit sig in på baksidan av husen och främst kommit över pengar och smycken.

– De har bara tagit sådant som är lätt att bära, inga tv-apparater eller så, säger Magnus Areskog.

De villor som utsattes för inbrott var tomma på folk, men många grannar hade hunnit komma hem. Under torsdagsförmiddagen genomförde Ölandspolisen dörrknackning i bostadsområdet för att kontrollera grannarnas iakttagelser.

– Vi hörde dels vad de sett under onsdagen, men även dagarna före. Det kan ju vara så att bilar har åkt och rekat området.

Under december månad har ett femtontal inbrott skett i Kalmar, med liknande tillvägagångssätt som i Glömminge.

– Det handlar förmodligen om samma gärningsmän. Och även Skåne, Blekinge och Kronoberg har haft en hel del sådana inbrott, säger Magnus Areskog.

Ölandspolisen håller nu på att sammanställa grannarnas iakttagelser och tittar samtidigt på fingeravtryck, dna och skoavtryck.

– Jag tycker det känns som att vi ska lösa det här. Det rör sig om så väldigt många brott och alla tjuvar lämnar spår efter sig, säger Magnus Areskog som inte vill uttala sig om vem eller vilka gärningsmännen kan vara. Men han tror att det är fler än en.

Under senaste tiden har det även inträffat en del villainbrott i Färjestaden och Mörbylånga. Men enligt Magnus Areskog har dessa ingenting med den eventuella ligan att göra:

– Inbrott förekommer då och då, särskilt i fritidshus. Men det är inte troligt att det är samma gärningsmän som i Glömminge.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons