Annons
Nyheter

Huvudsparkar och basebollträ – blodigt storbråk på torget

Nyheter • Publicerad 11 juli 2008

BORGHOLM

Tre män i 20-årsåldern anhölls efter ett större gängbråk vid torget i Borgholm natten till torsdagen.

Annons

– Någon har blivit sparkad i huvudet och det pratas om basebollträn. Det här verkar vara ett bråk där alkoholen och andra droger tagit över när argumenten tagit slut, konstaterar poliskommissarie Leif Larsson.

En enda röra med fem-sex påverkade personer i vilt slagsmål inför mängder av mer eller mindre berusade vittnen – den scenen spelades upp på torget i Borgholm vid 03-tiden natten till torsdagen.

– Jag kan föreställa mig hur det såg ut för polispatrullerna som skulle reda upp det där, säger Leif Larsson, poliskommissarie med kommenderingsort  Borgholm denna sommar.

STICKER UT

Det blodiga gängbråket resulterade i fem polisanmälningar där de inblandade anmälde varandra. Det finns tre anmälningar gällande grov misshandel och två anmälningar gällande misshandel av normalgraden. En sjätte anmälan gäller misstanke om narkotikabrott.

– En person i det här bråket sticker ut mer än de andra, han är misstänkt i tre anmälningar och målsägare i en anmälan, läser Leif Larsson ut från händelserapporten.

Bråket tycks ha börjat utanför Strand vid stängningsdags där vakterna tar hand om en kille, men sedan drar resten av killarna vidare, samtliga födda i mitten på 80-talet, vidare mot torget där bråket tar fart på nytt.

– Skadeläget efteråt var ansikts- och huvudskador, men jag kan inte se att någon fördes bort i ambulans.

TAGIT ÖVER

Bakgrunden till storslagsmålet är ett frågetecken för polisen.

Annons

– Det finns inget svar i dag utan den frågan får utredningen titta på. I en första analys funderade jag på om det var bråk mellan borgholmsbor och kalmariter – en del är från Kalmar, en del är från Borgholm och Köpingsvik – men den tesen håller inte fullt ut. Det här verkar vara ett bråk där alkoholen och andra droger tagit över när argumenten tagit slut, ett typiskt sommarbrott i Borgholmsnatten när krogarna stängt.

Andra droger?

– Allt tyder på att narkotika funnits med i bilden.

Tre män greps anhölls efter bråket och fick tillbringa resterande delen av torsdagsdygnet i polishuset i Kalmar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons