Annons
Nyheter

Hussäljare kunde ej motstå Barbros bud

Nyheter • Publicerad 24 november 2006

ALGUTSRUM

I helgen skulle mäklarbyrån haft visning på en fastighet i Algutsrum. Men visningen ställdes in. Redan i torsdags skrev nämligen djurparksägaren Barbro Hägg på köpehandlingarna.

Annons

Det var många som var intresserade av objektet, en charmig liten gårdsliknande fastighet på drygt 6 000 kvadratmeter i Algutsrum med ett hus från början av förra seklet, jordkällare, vedbod, uthus och maskinhallar. Allt inbäddat i grönska (åtminstone på sommarhalvåret) och omgärdat av häckar, murar och staket.

Men plötsligt avblåstes visningen. Spekulanterna fick inte ens tillfälle att komma och titta, vilket flera tyckte kändes snopet.

– Vi fick ett bud som säljaren accepterade. Det är inte det normala att sälja innan visningen, men i bland händer det, förklarar mäklaren.

KARANTÄN ÅT DJUREN

Den som lade det oemotståndliga budet var ingen mindre än Barbro Hägg, ägare av Ölands Djurpark. Barbro förklarar att hon köpt det åt sina ”skyddslingar”.

– Vi behöver ju utveckla för att djuren ska få det bättre.

Hon har dock inga planer på att flytta djurparken till Algutsrum, om nu någon till äventyrs trodde det. Åtminstone inte alla. Däremot en del av dem. Tillfälligt.

– Men det kommer inte att gå några lejon lösa på tomten, lugnar Barbro Hägg.

Det skall nämligen bli karantän för mindre djur, exempelvis apor och fåglar, och i huset kommer så småningom den veterinär, som djurparken planerar att anställa, att flytta in.

Bostadshuset är dock inte i bästa skick, så det kommer att krävas en hel del renovering.

Annons

– Men vi ska försöka behålla den gamla charmen.

Att det blev just detta hus är ingen tillfällighet.

– Algutsrum är ju ett fint område och fastigheten ligger fritt, vilket är bra med tanke på karantänen, säger Barbro Hägg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons