Annons
Nyheter

Husägare spårlöst borta

Nyheter • Publicerad 17 juli 2009

Mörbylånga kommun har under en tid sökt två ägare till ett förfallet hus i närheten av Färjestaden. Men personerna verkar inte finnas någonstans.

Vid byggnadsinspektörens första besök var huset rejält ovårdat och på gården låg bland annat travar med virke, en gammal kyl och frys, glaskross och ölburkar. Ett träd hade dessutom fallit över en av byggnaderna. Vid en ny inspektion, i maj i år, hade en viss uppröjning skett.

Annons

Miljö- och byggnadsnämnden har försökt komma i kontakt med de två ägarna till huset. Även polisen på orten där en av dem är skriven har assisterat, men personen verkar ha flyttat från platsen och inte angivit någon eftersändning av posten.

Miljö- och byggnadsnämnden har fattat beslut att förelägga de båda personerna med ett löpande vite på 10 000 kronor för var och en av dem, från och med den 1 augusti. Därefter tillkommer ytterligare 10 000 kronor var fjortonde dag, så länge personerna inte utför de åtgärder som miljö- och byggnadsnämnden ålagt dem. Detta är bland annat att städa upp på gården, ansa trädgården och säkra så att obehöriga inte kan ta sig in i de förfallna byggnaderna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons