Annons
Nyheter

Hovrätten lindrade påföljder för inblandade i knarkhärvan

Nyheter • Publicerad 4 mars 2008

KALMAR/ÖLAND

Göta hovrätt lindrar påföljderna för flera av de inblandade i en av Kalmars största knarkhärvor. Den 52-årige mannen från Färjestaden får sitt fängelsestraff förkortat med nära två år.

Annons

Det var i slutet av förra året som en drygt tre månader lång polisspaning gav resultat. Tre personer greps med drygt ett och ett halvt kilo amfetamin i bagaget på bilen. Den affären hade föregåtts av flera mindre försäljningar av amfetamin. Ligans två huvudmän var en 58-årig kalmarit och en 52-årig man från Färjestaden.

TRE ÅRS FÄNGELSE

I december dömde Kalmar tingsrätt 52-åringen till fyra år och nio månaders fängelse. 58-åringens påföljd blev sex och ett halv års fängelse. Göta hovrätt har nu sänkt fängelsestraffen till tre respektive sex år. Ytterligare en man får fem års fängelse. Två andra män har dömts till dagsböter, men detta anses verkställt i och med den tid de varit frihetsberövade.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons