Annons
Nyheter

Hotell Borgholms ägare åtalas för vållande till annans död

Nyheter • Publicerad 6 november 2007

BORGHOLM

Långfredagen den 9 april 2004 brann Hotell Borgholm. Ett norskt par innebrändes. Nu åtalas hotellets ägare och vd Owe Fransson för vållande till annans död.

Annons

Åklagare Bo Svensson hävdar att Owe Fransson gjort sig skyldig till oaktsamhet genom att i flera avseenden åsidosatt hotellets brandskydd och brandsäkerhet. Bland annat påpekar åklagaren att ”det bristande brandskyddet gjorde, att när brand uppkommit, framför allt rökgaser snabbt spreds”.

HADE INTE EN CHANS

Paret som omkom i branden fångades i sitt rum, utan någon annan utrymningsväg än fönstret, under vilket branden rasade som häftigast.

Hotellet saknade brandskyddspolicy och dess personal hade inte utbildats för att hantera dylika händelser. Att larmet inte heller fungerade som det skulle hjälpte knappast upp situationen.

JAN L LINDGREN

Läs meri torsdagens pappersutgåva av Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons