Annons
Nyheter

Hektisk helg för polisen

Nyheter • Publicerad 19 juli 2010

ÖLAND

Det har varit en hektisk helg för polisen. En försvunnen 51 åring, spadslagsmål i Borgholm och 33 stycken anmälda narkotikabrott på Öland roots, är bara några av brotten som begåtts.

Annons

Polisen hade mycket att göra i helgen. Många brott har rapporterats och det har även skett ett försvninnande. En 51 årig man har försvunnit från sitt tält på Neptunicamping i Byxelkrok. Han var med ett resesällskap men när de skulle åka hem på lördagen valde han istället att vara kvar några dagar till. Det var senaste gången de hörde av honom.

Mannen är 180 centimeter lång, tunnhårig, har normal kroppsbyggnad och i lördags bar han jeansshorts och en svart t-tröja. Polisen är tacksamma för tips.

Det var bråkigt på torget i Borgholm under lördagsnatten där tre misshandelsfall har rapporterats in.

På söndagsnatten rapporterades det om misshandel vid Wilmas i Borgholm. Två killar i 20-årsåldern hamnade i bråk med två betydligt äldre killar. De äldre killarna fick tag i två spadar, de användes som tillhyggen. Killarna i 20-årsåldern försökte försvara sig med sina knytnävar.

Den ena 20 åringen fick skador i ansiktet och ett djupt jack i ena armen som blödde kraftigt. Den andra klarade sig med lättare skador. Polisen vet ännu inte varför bråket har uppstått men de ska höra vittnen som fanns på plats.

NARKOTIKA

Öland roots var lugn. Det finns inga våldsbrott rapporterade men däremot var narkotikabrotten fler än tidigare år, hela 33 stycken finns anmälda.

– Det beror nog inte på att det har varit mer narkotika än tidigare år. I år har vi haft en större insats på plats och medvetet letat efter narkotika. Det handlar om ett bra jobb för polisen, säger Magnus Areskog, polischef för Öland.

– Det är en jättetrevlig festival med duktiga arrangörer. Det är vi som ska se till att narkotikan inte nyttjas av publiken. Årets insats ger signalen att det inte är fritt fram att komma hit och använda narkotika, fortsätter han.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons