Annons
Nyheter

Hedberg hoppar av

Nyheter • Publicerad 4 mars 2013

MÖRBYLÅNGA

Socialdemokraternas lokale partiledare i Mörbylånga, Malin Hedberg , 37, klarade inte av att kombinera både jobb och politik, och valde att hoppa av partiledarskapet.

Annons

– Tiden räckte inte till. Jag blev tvungen att välja…

Socialdemokraterna i Mörbylånga verkar ha svårt att behålla sina ledare. På måndagen aviserade Malin Hedberg sin avgång och blir därmed den andre partiledaren inom partiet som lämnar sitt uppdrag efter en sejour på knappt två år.

– Jag blev till slut tvungen att välja. Jobbet eller politiken.

• Och du valde jobbet?

– Jag har funderat länge, men jag kan inte få ihop mitt yrkesliv som arbetsledare (på Guldfågeln, red.) och mitt politiska liv. Politiken tar väldigt mycket tid.

Malin Hedberg betonar dock att hon aldrig blivit utsatt för några påtryckningar från arbetsgivaren.

– Nej, nej. Jag har alltid fått fullt stöd för mitt politiska engagemang från det hållet.

80 PROCENT

Under innevarande mandatperiod har nu Socialdemokraterna ”förlorat” två relativt unga toppkrafter. Malin Hedberg, 37, efterträdde Michael Granstedt som befinner sig i ungefär samma ålderspann under 2011. Nu till sommaren kommer partiet tvingas att välja en tredje ledare. En ledare som förhoppningsvis ska rycka upp partiet till den tätposition man hade innan man förlorade titeln som kommunens största parti till Moderaterna.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons