Annons
Nyheter

Hans Karlsson lämnar skördefesten

Nyheter • Publicerad 5 december 2008

Hans Karlsson har hoppat av Ölands skördefest.

– Jag har tröttnat på tjafset från politikerna, det är allt för många politiker som är fientligt inställda till skördefesten.

Annons

Hans Karlsson satt som minister i den förra socialdemokratiska regeringen. Men trots sin egen bakgrund som politiker det just politiker som gör att han nu lämnar posten som vice ordförande i Skördefestens vänner.

– Jag vill inte vara med om detta längre, att politiker kastar giftpilar mot skördefestens ledning.

– Det handlar om politiker från alla partier, även mitt eget, vilket gör mig bedrövad.

– Politikerna i Ölands Kommunalförbund förstod inte vad de gjorde när de gjorde affären med Ötab. Nu har de blivit oroliga för att skördefesten ska visa underskott för 2008, något som vi som jobbat med skördefesten vetat länge.

– De dåvarande ledningen för Ötab gjorde upp en budget för skördefesten som byggde på bidrag från Ötab, bidrag som vi aldrig fick.

Just nu pågår en revision kring skördefestens affär och Hans Karlsson lovar att han ska försvara skördefesten som fri debattör.

– Ölands Skördefest är något av det finaste vi har på Öland. Men jag vill inte fortsätta jobba i konflikt med politikerna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons