Annons
Nyheter

Han tar över Kama i Göteborg

Nyheter • Publicerad 7 januari 2008

KALMAR

Fredrik Kullman från Mörbylånga blir ny ägare till företaget Kama Produkter AB. Företaget har tidigare legat i Göteborg och omsätter 25 miljoner om året.

Annons

– Min målsättning är att få upp omsättningen till 40-50 miljoner på 5-6 år, säger Fredrik Kullman.

Han har alltid haft ett stort intresse för fordon. Efter många år som anställd på olika företag blev han regionchef på Würth. Men tankarna på att driva något eget tog mer och mer överhanden.

– Jag hade en idé om att komma in i ett företag och kunna bidra med nya egenskaper och pusha fram försäljningen.

DUBB OCH BILDELAR

Med stöd av Almi, som arbetar med att hjälpa företagare, kunde han 2005 ta över företaget Maxi Grip AB. Ett litet företag som tillverkar dubb som skruvas fast på till exempel däck och vinterskor. Men Fredrik Kullman hade hela tiden siktet mot något större. Efter att ha fått ett tiotal förslag om företag att ta över, bestämde han sig. På fredagen stod det klart att Maxi Grip AB köpt Kama produkter AB, som tillverkar delar för lastbilar. Kunderna är framför allt större företag som Scania och Volvo.

BÅDE I ÖST OCH VÄST

– Medan Maxi Grip jobbar mot distributörer så jobbar Kama mot återförsäljare, så jag har tagit ett steg längre i produktionskedjan, säger Fredrik Kullman.

Tillverkningen av lastbilsdelarna sker i Estland och huvudkontoret ligger i Göteborg. Men när ett nytt försäljningskontor nu öppnar i Maxi Grips lokaler i Kalmar, kommer Kama att få ett kontor för den östra regionen och ett kontor för den västra.

SÄTET I MÖRBYLÅNGA

Trots kontorens placering är dock själva företaget skrivet i Mörbylånga. Men det finns inga planer på att flytta något av företagen dit.

– Nej, logistik och lokaler gör det bättre att vara i Kalmar. Men jag bor ju i Mörbylånga och det fungerar väldigt bra att pendla.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons