Annons
Nyheter

Halt för militärövning

Nyheter • Publicerad 13 maj 2011

NORRA ÖLAND

Lede fi göre sig icke besvär.

Annons

Knappast svenska armen heller.

Länsstyrelsen sätter p för invasionsstyrkor på Högby hamns djurskyddsområde.

Luftvärnsregementet kraftsamlar på norra Öland nästa vecka, under fyra dagar ska det övas, grupperas, förläggas och köras - men inte överallt. Länsstyrelsen säger ja till försvarsmaktens begäran att öva inom Vargeslätt, Trollskogen och Bödakusten Östra naturreservat, däremot är det halt på stället till att beträda Högby hamns djurskyddsområde.

Cirka 170 personer kommer att delta i övningen där scenariot är att luftvärnet ska skydda flygbaser i södra Sverige.

– Detta är en övning för att fastställa vår nationella försvarsförmåga att möta en avancerad motståndare i luften, säger övningsledare Lars-Rune Mauritzon i ett pressmeddelande

– Övningen kommer främst märkas av genom ökad trafik, överflygningar på dagtid och på de platser där enheterna grupperar. På måndag kör en fordonskolonn över Ölandsbron, varav en stor del är tung trafik. På fredag morgon, kommer kolonnen köra tillbaka till fastlandet, sägs det vidare i pressmeddelandet.

Flygverksamheten över Öland kommer att pågå under dagtid från tisdag till torsdag. JAS-plan ska delta i övningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons