Annons
Nyheter

”Håll er borta från skogen”

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

KÖPINGSVIK

Gallring och avverkning mitt i byn kan ha sina sidor.

Annons

– Huggarna är lite oroliga och vill inte ha folk där. Det kan vara farligt och dessutom är det svårframkomligt, säger Hans Johannesson, servicechef på Borgholm Energi, angående det avverkningsarbete som pågår i Köpingsvik.

Skogen i och runt Köpingsvik är i förvandling. Genom Södra Skogs försorg ska redan döda askar fällas till marken, naturvärden plockas fram och större blandning i växtligheten skapas. Fast först en rejäl motorsågsinsats.

– Ja, nu är gubbarna från Södra Skog igång och ska vara så i en månads tid. Det är en väldigt fin satsning på Prästhag-området, säger Hans Johannesson på Borgholm Energi, med ansvar för de 200 hektar skog kommunen äger totalt.

FARA FÖR LIV OCH LEM

Allmänhetens intresse för skogsavverkningen är tämligen stort, vilket kan innebära fara för liv och lem. Intresset tenderar nämligen att bli allt för närgånget.

– Huggarna vill inte att folk springer där eftersom det är riskfyllt med stora träd som fälls. Det kan vara farligt och dessutom är det svårframkomligt, varnar Hans Johannesson vars budskap är: välj andra områden för promenaden och löprundan.

– Man ska inte vara där. Vänta tills allt är klart.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons