Annons
Nyheter

Hägglund knockad av Föra-vatten

Nyheter • Publicerad 7 juli 2010

 

NORRA ÖLAND

Annons

Samtidigt fortsätter jakten på källan till det misstänkt förgiftade kommunala vattnet där abonnenter i Föra, Djupvik, Vässby, Södra Greda, Husvalla, Vässby, Lundebytorp, Knisa, Lofta, Södvik och Marsjö rekommenderas att koka vattnet innan det konsumeras.

PROVSVAR

– Forsatt provtagning och fortsatt klorering är det som gäller och mer kan vi inte göra i innan de första provsvaren kommer i morgon eftermiddag (torsdag).

– Först då vet vi med säkerhet, säger va-chefen Jörgen Ljungholm, nerringd av riksmedia när Göran Hägglunds akuta och svåra magsjuka avslöjades.

– Om det nu är vårt vatten det beror på, vilket vi inte vet än, kan vi bara beklaga att han och andra drabbats.

MISSTÄNKT LEDNING

Larmet om förgiftat vatten kom i början på veckan och läget har klarnat något sedan dess.

– Vi misstänker en viss del av ledningsnätet inom Södvik/Föra-området, det är därifrån vi fått in flest rapporter om magsjuka.

Enligt Aftonbladet hade Göran Hägglund tänkt ägna Föra-vistelsen åt att förbereda sitt tal på Almedalsveckan, vilket inte gått på grund av den akuta magsjukan. Socialministerns deltagande på Almedalsveckan är nu i farozonen i sin helhet.

Annons

– Vi vet absolut ingenting om resten av veckan i nuläget, säger Martin Kits.

MICHAEL STÅHLmichael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons