Annons
Nyheter

Gota Media tar över Ölandsbladet

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

Gota Media fortsätter att expandera. Under fredagen undertecknades köpet av ytterligare fem tidningar, bland annat Växjöbladet/Kronobergaren, Ölandsbladet och gratistidningen Magazinet.

– Förvärvet är ett bra komplement inom vårt spridningsområde. Vi kan samarbeta på många områden inom koncernen men den lokala identiteten för varje tidning får inte gå förlorad, säger Bennie Ohlsson, Gota Medias koncernchef.

Annons

I affären ingår även Kalmar Läns tidning och Nybro tidning. Gota Media köper dessutom Ölandsbladets tidningshus i Borgholm samt IT-bolaget, Internetavdelniningen i Borgholm AB.

Diskussionerna mellan Gota Media och Ingemarsgruppen med ägaren Bengt Ingemarsson i spetsen har pågått sedan årsskiftet. Att alla fem tidningstitlarna skulle ingå i affären stod klart i ett relativt tidigt skede.

– Det här är en grupp tidningar, Södra gruppen, som hör ihop. Det känns vemodigt, speciellt att lämna Ölandsbladet som var konkursmässigt när vi köpte den 1984. Ölandsbladet är en klenod, säger Bengt Ingemarsson.

Han är övertygad om att det är rätt tid att sälja tidningarna och att Gota Media är rätt köpare.

– De fasta kostnaderna har blivit så stora att man måste ingå i en större grupp. Försäljningen sker för tidningarnas bästa, personalens bästa och läsarnas bästa, säger Bengt Ingemarsson.

Det är närmare 40 personer som arbetar på de olika tidningarna där gratistidningen Magazinet har störst upplaga med 50 000 exemplar. De övriga tidningarna har totalt närmare 20 000 exemplar.

DANIEL JOHANSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons