Annons
Nyheter

Göran Hägglund håller sommartal

Nyheter • Publicerad 29 juli 2010

BORGHOLM

Det öländska vattnet har inte skrämt bort Göran Hägglund från ön. Sommarölänningen ska hålla sitt stora sommartal på torget i Borgholm.

Annons

– Vi är jätteglada för att han ville komma hit, säger Sven-Åke Svensson (KD), projektledare för evenemanget.

Göran Hägglund har repat sig efter magsjukan och är nu redo för Öland igen.

På lördag ska sommarölänningen och partiledaren hålla sitt sommartal på torget i Borgholm.

– Vi är jätteglada och det är roligt att han ville ha sitt stora sommartal inför valrörelsen här i Borgholm, säger Sven-Åke Svensson (KD).

– Torget i Borgholm har en härlig atmosfär. Det är lite av en häxkittel under den här årstiden och är en utmärkt plats att tala på, fortsätter han.

Det var många som tyckte det var tråkigt när partiledardebatten i Köpingsvik försvann. Men det här evenemanget kanske är lite plåster på såren.

– Vi blev ledsna när partiledardebatten i Köpingsvik flyttades till Västergötland. Därför har vi fört en dialog med Göran Hägglund som dessutom har en sommarstuga på Öland. Han nappade på konceptet och nu har fokuset hamnat på Borgholmsområdet igen, säger han.

NÅGOT FÖR ALLA

I nuläget är det ingen förutom Göran Hägglund själv som vet vad sommartalet ska handla om.

– Jag har inte en aning men jag tror och hoppas att han kommer att prata om Kristdemokraternas riktlinjer inför valet och vad de kommer att göra för Sverige om alliansen vinner valet, säger han.

Annons

Torget kommer att vara fullt av aktiviteter för hela familjen både före och efter talet. Bland annat kommer det att finnas en hoppborg, musikunderhållning, ansiktsmålning och kaffe med bullar.

– Det här är intressant för alla. Även för de som inte tänker rösta på Kristdemokraterna. Göran Hägglund är en toppolitiker i Sverige och har dessutom varit vår socialminister i fyra år. En uppgift som han har skött väldigt bra, säger han.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons