Annons
Nyheter

God natt för ”Vakna Öland” – möte ställs in

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

ÖLAND

”Vakna Öland” snoozar och somnar om. Samlingen kring turismen skjuts på framtiden.

Annons

– Det är svårt att mana näringslivet till enighet när vi själva inte är eniga, säger näringslivschefen Anders Nyholm och ställer in ett planerat stormöte mellan näringslivet och kommunerna.

I mitten av förra månaden samlades kommunfolk och företagare på Hotell Skansen i Färjestaden för att summera turistsäsongen. På plats fanns kommunalförbundets ordförande Kent Ingvarsson för att mana näringen till framtida medverkan.

– Kommunerna har tagit ett beslut att hålla igång turistinformation med mera fram till 2014. Jag förutsätter att näringen under tiden organiserar sig på något sätt.

– Vi skulle gärna få ihop ett stormöte mellan kommunerna och näringslivet under parollen ”Vakna Öland – nu startar vi om”, manade Kent Ingvarsson.

Det önskade stormötet planerades till den 16 november och lokal bokades på Ekerum.

KONSTIGT

Nu ställs mötet in. Vakna blir god natt och omstarten tycks ha fått motorstopp.

Åtminstone temporärt.

Näringslivs- och turistchefen Anders Nyholm kan lugnt hänvisa till yttre omständigheter eftersom debatten om framtiden för Ölands Näringslivskontor, där kommunstyrelsen i Borgholm sagt ja till stängning, kom i vägen.

– Jag har stämt av med Kent Ingvarsson och vi har bestämt att skjuta mötet på framtiden tills krutröken lagt sig. Det blir ju väldigt konstigt att kalla till möte för att mana näringen till samling och veckan efter lägga ner Ölands Näringslivskontor, säger Anders Nyholm till Ölandsbladet och ser det som svårt att få med näringen på turisttåget i detta läge.

Annons

FUNÄSDALEN

– Vi kan knappast få näringen att bli eniga när vi själva inte är det. Därför måste den här frågan klaras ut snabbt.

På inbjudningslistan till Ekerum-mötet fanns turist- och kommunfolk från Funäsdalen där Härjedalens kommun driver ett antal utvecklingsprojekt inom turistsektorn.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons