Annons
Nyheter

Gärdslösa gick vidare

Nyheter • Publicerad 15 januari 2009

Efter att ha kammat hem full pott på "Stegen" vann Gärdslösa skola på torsdagen sin kvartsfinal i "Vi-i-femman". Totalt vann Gärdslösa med 15-13.

Det började illa för Gärdslösas tävlande Elin Wiström och Max Sandgren. Efter de fem första snabbfrågorna ledde Lindöskolans femmor med 4-0.

Annons

Att det är Israel som anfallit Gaza visste båda klasserna. Full pott blev det på frågan om vilket skepp film-piraten Jack Sparrow söker (Black Pearl) och vilket djur som åt upp Kapten Kroks hand (en krokodil). Därmed var ställningen 3-7. I sista omgången av snabbfrågor kom Gärdslösa igen bland annat genom att chansningen att den efterfrågade grekiska såsen var Tzatziki.

Efter paus blev det full pott för Gärdslösa både i frågorna kring sport och svenska. Däremot kammade man hem noll i frågorna kring historia.

Inför den avslutade stegen (denna gång med ämnet kläder), där man väljer poäng från 1 till 5, ledde Lindöskolan med 13-10.

Men eftersom de svarade fel på sin trepoängsfråga och Gärdslösa kammade hem fem poäng för att de visste att religionen som efterfrågades när det gäller kläder som täcker hela kroppen var Islam, gick segern med 15-13 till Öland. Nu väntar semifinal för femmorna från östra Öland!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons