Annons
Nyheter

Fyrtal i överklaganden

Nyheter • Publicerad 1 juni 2011

EKERUM

Miljödepartementet har nu fyra överklaganden att hantera kring länsstyrelsens beslut att upphäva strandskyddet inom delar av området Sandwedgen i Halltorp, en av de områden Ekerums Golf & Resort önskar att expandera i.

Annons

På listan finns bostadsrättsföreningarna Ekerum 1 & 2 (i vardagligt tal ”golfbyn”), Naturvårdsverket, Naturskyddsföreningen i Kalmar län samt Naturskyddsföreningen Öland.

Ett genomgående tema är att området hyser stora värden för friluftslivet och växt- och djurlivet.

Samtidigt finns frågetecken kring vilka som har talesrätt i ärendet, golfbyn tror sig ha det medan Naturvårdsverket vill ha det.

– Regeringen har i tre tidigare beslut meddelat att Naturvårdsverket saknar talerätt i ärenden av ifrågavarande slag. Naturvårdsverket ifrågasätter denna bedömning och anser tvärtom att talerätt föreligger av skäl som utvecklas vidare i det följande, skriver myndigheten till regeringen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons