Annons
Nyheter

Fullt Hus i ”nyktra lokaler”

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2007

LÖTTORP/PERSNÄS

Denna söndag inbjuder IOGT-NTO-föreningar som äger lokaler till öppet hus. Initiativtagare är ”Våra Gårdar”. Våra Gårdar är en del av den samlade nykterhetsrörelsen och ansvarar för att stärka de alkoholfria zonerna och utveckla samarbeten med andra aktörer som driver alkoholfria mötesplatser.

Annons

– I en tid då alkoholkulturen tränger fram överallt är värdet större än någonsin att det finns miljöer fria från alkohol, konstaterar IOGT-NTO:s distriktsordförande Gunilla Nilsson, Löttorp.

IOGT-NTO-föreningen i Löttorp äger två lokaler och det blir aktiviteter i båda. Vid IOGT-NTO-Torpet i Persnäs kan besökarna prova på boule.

KAFFE MED VÅFFLA

Alla som kommer till Torpet, oavsett om man vill spela boule eller inte, bjuds på våffla och kaffe. Till IOGT-NTO-lokalen i Löttorp kommer på kvällen den numera ständigt aktuelle fotografen och filmaren Peter Gerdehag. Här samarbetar föreningen med en annan lokal förening, Källa-Persnäs LRF.

– I januari skedde samarbete då Peters film ”Hästmannen” drog fullt hus flera kvällar. Nu när Peter själv kommer hit hoppas vi också på Fullt Hus, säger Gunilla Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons