Annons
Nyheter

Full fart på Guntorps Herrgård

Nyheter • Publicerad 10 januari 2008

BORGHOLM

I går startade konferenssäsongen på Guntorps Herrgård, och liksom tidigare år med en rivstart.

Annons

– Ja, bokningsläget för året ser mycket bra ut, säger Ulf Olsson.

– Många av våra konferensgäster är återkommande kunder, från Västervik i norr till Karlskrona och Ronneby i söder och Växjö i väster.

Ulf tar nu nya tag efter välbesökta julshower och jul- och nyårsfirande där det varit fullbokat på hotellet. Och på lördag är det premiär för årets upplaga av ”Mer än revy” med ytterligare tre föreställningar påföljande lördagar.

– De är i det närmaste slutsålda och det gäller även rummen de här helgerna, säger Ulf belåtet.

KONFERENS OCH PENSIONAT

När det gäller konferenskunderna så spänner de över ett stort spektra.

– Landstingen i Kalmar, Kronobergs och Blekinge län tillhör våra kunder liksom Kalmar kommun och olika sektorer i länets övriga kommuner. Dessutom flera företag i regionen. Många fackföreningar har också valt Guntorp på senare år och jag har haft turen att lyckas knyta upp ett antal konsultföretag som förlagt veckokurser hit, säger Ulf.

Den siste juni är första halvlek av konferensåret slut och då börjar pensionatlivet på Guntorps Herrgård.

– Det är alltså privatpersoner och flera av dem är stamgäster, till exempel en familj som varit här 21 somrar och som nu bokat in sig för denna sommar. Tidigare hade vi också ett äldre engelskt par som bodde här 18 somrar, berättar Ulf som själv påbörjat sitt 23:e år på herrgården.

– Den 11:e augusti kör vi åter igång med konferenserna och håller på med detta fram till julveckan.

Annons

BELÄGGNING PÅ 70 PROCENT

Men det är inte bara konferens– och pensionatsgäster som tar in.

– Nej, i samband med vindkraftsetableringen i Stora Istad sålde vi flera hotellnätter. Och de öländska lanbrukarnas stora investeringar i nya djurstallar har vi märkt av genom de montörer från Alfa Laval som bott här på middagspension. Och så kommer det fortfarande en och annan ”handelsresande”, säger Ulf Olsson.

Det här visar alltså att det gäller att ha flera ben att stå på, och det ger också resultat. Under det gångna året hade Guntorps Herrgård en rumsbeläggning på över 70 procent, vilket är anmärkningsvärt högt. Årets siffror för hela riket är sammanställda inte samanställda, men Sveriges Hotell och Restaurangägares (SHR) statistik för 2006 kan vara en intressant jämförelse. På första plats på ”topp 100-listan” låg Stockholm med 69 procent, följt av Göteborg med 66 procent och Malmö med 65 procent. Kalmar belade plats 21 med 49 procent och Borgholms kommun i sin helhet plats 56 med 40 procents beläggning.

ROLF NILSSON

Läs merpå tematResor och Konferens ipapperstidningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons