Annons
Nyheter

Friskolan utan mat?

Nyheter • Publicerad 18 december 2009

FÄRJESTADEN

Ölands Friskola har hittills fått sin lunchmat levererad från restaurang Sjöbrisen.

Annons

Men nu riskerar skolan att stå utan mat när vårterminen börjar, eftersom Sjöbrisen gått i konkurs.

– Det är jättesynd. Vi har haft ett bra samarbete med Sjöbrisen. De har varit lyhörda för våra önskemål och vi är ledsna att det blivit så här, säger skolans vd Annika Bertilsson Franzen.

Det är med kort varsel friskolan måste börja se sig om efter nya matleverantörer.

– Vi fick reda på konkursen för någon vecka sedan, och restaurangen har lovat att de ska hålla igång verksamheten så att vi kan få vår mat fram till jullovet. Men den 7 januari måste vi ha hittat en annan lösning. Det blir spännande, säger Annika Bertilsson Franzen.

Skolan har skickat ut förfrågningar till restauranger på Öland och i Kalmar. Men tidpunkten är inte den lägligaste.

– Alla har ju fullt upp med julbord nu, så de flesta har svarat att de inte har möjlighet att ta ställning förrän tidigast nästa vecka.

Att skolan hittills har valt en cateringlösning beror till stor del på lunchlokalens standard.

– Nu hyr vi bara en matsal, och så kommer mat och porslin dit. Sedan finns en person där som tar hand om maten och serverar eleverna. Men skulle vi laga maten själva måste vi ha ett godkänt kök, så catering vore absolut den bästa lösningen även i fortsättningen.

Men om skolan inte hinner få tag i en lämplig cateringrestaurang finns ett sista alternativ.

– Det är att hyra en egen lokal, där en kock lagar maten åt oss. Men det blir en mycket sämre lösning eftersom vi måste anställa någon då, säger Annika Bertilsson Franzen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons