Annons
Nyheter

Friheten rök efter cannabis bakom ratten

Nyheter • Publicerad 12 december 2008

STORA FRÖ

25-åringen från Skåne intog cannabis på Haga Parks camping och körde sedan iväg i bil.

Annons

Nu döms skåningen för rattfylleri och narkotikabrott för händelsen som inträffade den 1 juli.

25-åringen nekar själv till anklagelserna.

Han säger sig inte förstå hur hans blod kunde innehålla spår av tetrahydrocannabiol. 25-åringen ifrågasätter tillförlitligheten i det test som gjorts.

På 25-åringens begäran vittnade dennes flickvän  i tingsrätten om att hon tillbringat kväll, natt och morgon tillsammans med honom och att hon inte sett något intag av narkotika.

BAKAS IHOP MED TIDIGARE DOM

Åklagaren Johan Henningsson gav inte mycket för 25-åringens förklaringar. 25-åringens flickvän bör värderas med försiktighet, ansåg åklagaren och åberopade skriftlig bevisning på att föraren haft narkotika i sitt blod.

Tingsrätten i Kalmar gick på samma linje.

Så sent som 16 juni 2008 dömdes 25-åringen till tre månaders fängelse för narkotikabrott av hovrätten i Skåne. Den domen är överklagad.

Kalmar tingsrätt anser att 25-åringens brott begånget på Öland kan bakas in i fängelsestraffet utdömt av hovrätten i Skåne.

PETER BOSTRÖM

peter.bostrom@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons