Annons
Nyheter

Fotbollslegenden: ”Jag gick i samtalsterapi under hösten...”

Nyheter • Publicerad 16 maj 2008

FÄRJESTADEN

Viktigast för en ledare, inom både näringsliv och idrottsrörelsen, är att tycka om människor. Det var ett av många budskap som fotbollstränaren Torbjörn Nilsson levererade på Hotel Skansen i Färjestaden härom kvällen.

Annons

Åhörarna, drygt 80-talet besökare, bestod av företagsledare, föreningsfunktionärer och idrottsledare. Torbjörn Nilsson bygger sina föredrag främst utifrån egna erfarenheter. Både positiva och negativa. Han är inte rädd att blotta sig själv.

”MÅDDE SÅ DÅLIGT”

– Jag gick i samtalsterapi sex gånger under hösten. Jag mådde så dåligt, avslöjar han.

Den resultatinriktade idrottspersonligheten slutade som förbundskapten för det svenska U21-landslaget 2004. Därefter stod den legendariske IFK Göteborgsprofilen utan uppdrag i tre år. De anbud han fick hade tvingat Torbjörn Nilsson att flytta från Göteborg och det ville han inte. Till sist var det hustrun som fick honom att inse att han borde söka hjälp. Genom samtalsterapi lärde IFK-legendaren känna sig själv.

ANTOG UTMANING

När Kopparberg/Göteborgs damlag erbjöd Torbjörn Nilsson ett treårskontrakt så antog han utmaningen. Förutsättningarna mellan dam- och herrfotboll är olika.

– Jag hörde att det var någon som frågade om Torbjörn förlorat sina ambitioner, berättar Torbjörn Nilsson.

Visst är det annorlunda att träna damer, men skillnaden är inte så stor, enligt Torbjörn Nilsson.

– Tjejer vill också nå resultat.

RESULTATINRIKTAD

Annons

Trots att den allsvenska upptakten varit sisådär för Kopparberg/Göteborg så ångrar Torbjörn inte att han tog sig an uppdraget.

– Att träna damlag det är det roligaste jag gjort, säger han.

Som ledare arbetar Torbjörn med att bygga lag, skapa ett bra klimat med hög trivselfaktor.

– Men jag gör det för att nå resultat. Jag är oerhört resultatinriktad.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons