Annons
Nyheter

Försnillade för sina grannar

Nyheter • Publicerad 13 mars 2008

SÖDRA ÖLAND

54-åringen förskingrade pengar för en bostadsrättsförening på södra Öland. Nu döms han av tingsrätten till villkorlig dom och dagsböter för trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott.

Annons

Under fyra år var 54-åringen ordförande i bostadsrättsföreningen. Genom polisens förundersökningen konstateras att 54-åringen använt bostadsrättsföreningens pengar för att styra upp sin egen ekonomiska situation som lämnar en del övrigt att önska.

Mannen förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret. Förutom trafikförseelser dömdes han 1999 för misshandel och grovt rattfylleri till fängelse i en månad. Tingsrätten konstaterar att 54-åringen gjort uttag på 89 000 kronor från bostadsrättsföreningen. Han har bland annat använt 42 000 kronor till valutaaffärer i Spanien. 54-åringen har också fuskat i bokföreningen för att ”förbättra” föreningens ekonomiska läge.

BETALADE INTE SIN HYRA

Vidare betalade han inte sina egna hyror. Och att ex-sambon, boendes i en av bostadsrättsföreningens lägenheter, inte heller betalade sina hyror såg han mellan fingrarna med. 54-åringen stod dessutom som borgenär för för ex-sambon.

54-åringen skickade också fakturor på koppartråd för inköp och uppsättning, koppartråd som sedan bara mystiskt försvunnit. Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och 80 dagsböter á 200 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons