Annons
Nyheter

Föredömligt agerat vid brand

Nyheter • Publicerad 6 januari 2008

FÄRJESTADEN

Brand uppstod i en villa i Färjestaden i lördags kväll. En torktumlare hade fattat eld. Färjestadens räddningstjänst kunde släcka elden relativt omgående och skadorna blev begränsade.

Annons

Branden uppstod vid åttatiden. Torktumlaren var placerad i en så kallad tvättpelare, med både tvättmaskin och torktumlare, inne i ett av villans badrum. Mannen i familjen var hemma vid tillfället och kunde larma räddningstjänsten, som ryckte ut med två fordon.

EJ OVANLIG BRANDORSAK

– Skadorna blev begränsade till badrummet eftersom mannen på ett föredömligt sätt stängt dörren, säger räddningschef Bengt Andersson.

Badrummet drabbades av rök- och vattenskador. Men då hela villan luktade rök tvingades familjen tillbringa natten i en gäststuga på gården. Bränder i torktumlare är, enligt Bengt Andersson, inte alltför ovanligt:

– Vi har ett par sådana om året.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons