Annons
Nyheter

Fler synpunkter mot vindkraft

Nyheter • Publicerad 28 juli 2008

KÅREHAMN/RUNSTEN

Inte bara Kammarkollegium klagar på de 21 vindkraftverk som planeras utanför Kårehamn. Nu överklagar dessutom Klockholms vägförening och Föreningen Svenskt Landskapsskydd vindkraftverken, eftersom man anser att de står för nära land.

Annons

Efter flytten uppfylls bullerkrav för vindkraftverk, anser de klagande i sin skrivelse till Miljööverdomstolen.

Även fem planerade vindkraftverk mellan Runsten och Långlöt stöter på patrull. Det är boende i Dyestad som har synpunkter. Ett par anser att vindkraftverken kommer att att innebära en ”omfattande påverkan på vår närmiljö i form av ljud- och ljuspåverkan”.

”PLACERA DEM VID SOLLIDEN”

En annan klagande från Dyestad anför flera skäl till varför vindkraftverken bör stoppas. Han vill bland annat att det ska genomföras en Geoteknisk undersökning för att undersöka hur grundvattnet påverkas eftersom han anser att de känsliga kalkstenslagren kommer att raseras i samband med bygget.

Vidare föreslår han att vindkraftverken istället bör placeras mellan Solliden och Borgholms stad. ”En jättevinst, både ekonomiskt och för miljön”, anser den klagande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons