Annons
Nyheter

Fler parkeringsplatser  

Nyheter • Publicerad 28 juni 2013

BORGHOLM

Redan förra året påbörjades en plan för att förbättra parkeringsmöjligheterna i Borgholm. Den planen gick inte i mål som planerat så nu har man en ny på gång.

Annons

Kommunens samhällsbyggnadschef, Göran Borgö, har föreslagit en ny strategi för att få ordning på det här med parkeringsplatserna i Borgholm.

– Det är viktigt att det blir bra för alla, såväl besökare som boende och företagare, säger Göran.

Därför är grunden i planeringen en omfattande dialog med alla berörda.

Ska det vara gratis eller betalparkering i stadskärnan? Var kan man parkera om man bor centralt? Vilka ska ha mest tillgång till de centrala parkeringsplatserna och vilka alternativ ska finnas?

tidsbegränsning

– Vi gjorde ett försök med p-skiva på Östra Kyrkogatan förra sommaren och det tror jag är en bra metod för parkeringarna i centrum.

Göran tror inte på betalplatser centralt utan mer på tidsbegränsning i form av exempelvis p-skiva. Han har också några förslag på platser där fler parkeringar kan anläggas. Bland annat rör det sig om Mejeriviken och kvarteret Resedan.

Det ska vara lätt att parkera och man ska känna sig välkommen att åka och handla i Borgholm.

– Bor man på Storgatan är det ju svårt att ha sin bil parkerad utanför och affärsägarna och även vi i kommunen försöker hålla parkeringarna fria till förmån för besökande, säger Göran.

CARIN SVENSSON

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons