Annons
Nyheter

Fiskhandel vill ha 300 000 i bidrag från länsstyrelsen

Nyheter • Publicerad 18 mars 2008

BORGHOLM

Gottfridssons fiskhandel Öland AB söker 300 000 kronor i bidrag av länsstyrelsen. Det är första gången de söker bidrag sedan starten 1987.

Annons

– Vi känner att vi behöver detta för att kunna fortsätta driva verksamheten, säger delägaren Ulla Gottfridsson.

Ett mindre fiskbestånd och de senaste årens fiskestopp har gjort att situationen blivit tuffare för företaget, som tar in runt 100 ton fisk per år. Därmed står det för majoriteten av Ölands fiskintag.

”INTE VÅRT ANSVAR”

Företaget finansierar is och transporter. Fisken lastas i hamnarna och transporteras i kylbil till västkusten. Verksamheten är starkt beroende av fiskeregleringar och väder. Ett fiskestopp eller flera veckor av stark blåst blir direkt märkbart. Tidigare har företaget löst ekonomiska problem på egen hand, men nu har det valt att söka bidrag.

– Finns det pengar att söka för att rädda fisket på Öland så är det bra. För det är inte vårt personliga ansvar att det finns kvar en mottagning av fisk på ön, säger Ulla Gottfridsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons