Annons
Nyheter

Festligt, folkligt och fullspikat

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2006

BORGHOLM

Det blev även i år ett skördefestrekord i Borgholm, såväl när det gäller antalet besökare som klirret i kassan. Till exempel hade en välkänd butik i staden en lördagskassa som motsvarade en hel vintermånad.

Annons

Som vanligt var det svart med folk på torget och längs Storgatan där de kulinariska inslagen dominerade. I puben i mattältet såldes den sista pilsnern fem minuter före stängningsdags och gästerna fick istället ”nöja sig” med ett glas vin.

Ölandsost gjorde rent hus i hyllorna och Handlarn's jättestora torgstånd med en mängd olika öländska matprodukter var ordentligt skövlat på söndagseftermiddagen. På Borgholms Slott nådde Fårets Dagar ett nytt rekord, närmare 6 000 personer besökte det högkvalitativa arrangemanget.

Lördagskvällens ståtliga fyrverkeri samlade en mångtusenhövdad skara nere vid hamnen och det var en ganska märklig syn när lämmeltåget drog upp mot torget efter att den sista raketen slocknat.

Mässingsmusik, rockmusik, jazzmusik och trubadurmusik på olika ställen, tillsammans med ett oöverträffat väder, fullbordade succén.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons