Annons
Nyheter

Farväl till vapnen

Nyheter • Publicerad 28 februari 2007

ÖLAND/KALMAR

Från och med i dag råder tillfällig vapenamnesti. Under tiden 1 mars–31 maj har du en chans att lämna in farfars gamla puffra till polisen utan att risk för påföljder.

Annons

Det är regeringen som beslutat att amnesti skall gälla avseende illegala vapen och ammunition för tiden 1 mars till och med 31 maj 2007.

– Vår personal är utbildad för att på ett säkert sätt ta hand om de vapen som lämnas in, lovar Sven-Erik Karlsson, chef vid Kalmarpolisen.

FÖRSIKTIGHET

Men för säkerhets skull ber Sven-Erik Karlsson och Kalmarpolisen vänligen att de som avser lämna in illegala vapen och ammunition under amnestiperioden, kollar så att vapnen är oladdade och helst att någon vital del är skild från övriga vapendelen. Extra plus är det också om vapnet förvaras i fodral. Försiktighet är nyckelordet.

Det går bra att vara anonym när man lämnar in vapnen till polisen. För ölänningarnas del finns det ju bara en polisstation på ön, Borgholm, dit man kan vända sig med sina vapen och sin ammunition. Då gäller det samtidigt att pricka öppettiden mellan klockan 14 och 19 på måndagseftermiddagen. Men polisen låter hälsa att det även går bra för ölänningarna att lämna sina vapen vid polishuset i Kalmar, där öppettiderna är betydligt mer tilltagna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons