Annons
Nyheter

Färjestaden blir ”snurrig värre”

Nyheter • Publicerad 21 maj 2008

FÄRJESTADEN

Färjestaden, som nästan har lika många rondeller som det finns bultar i Ölandsbron, ska få en till – rondell alltså.

Annons

Snäckstrandsområdet i de norra delarna av Färjestaden har enligt ett nytt detaljplanförslag utökats med ytterligare ett antal tomter. Många boende i området har hört av sig till kommunen med synpunkter och egna förslag. Det har även Vägverket gjort. På verket har man, naturligt nog, studerat trafikfrågorna i området samt även gjort en översyn av anslutningsmöjligheterna till området. Och nu har man på verket också vågat ta itu med något som man kallar ”den felande länken”. Det vill säga en förbindelse mellan Brovägen, Åkervägen och Paradisvägen (där de nya ”tågvillorna, eller cirkusvagnarna är uppförda).

”SNURRIGT”

Och vägverkets lösning stavas: cirkulationsplats. Eller som vi medborgare i vardagslag säger: rondell. Va?!? En till? Jodå, så här anser verket att verkligheten ska betvingas: ”Vi föreslår att korsningen Snäckstrand/Åkervägen samordnas i en cirkulationsplats som blir porten in mot Färjestaden och ger cirkulationsplatsens fördelar att på ett tryggt och säkert sett (ska förmodligen vara sätt, reds anm) ansluta mot Brovägen.”

Vägarna Krabbstigen och Hummerstigen, som åtminstone alla snäckstrandsbor känner igen, föreslår verket ska ”vända utfartsriktning mot öster” och ansluta till Paradisgatan och vidare mot cirkulationsplatsen mot Brandstationsgatan. Säga vad man vill om vägarna i Färjestaden – men snurrigt blir det...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons