Annons
Nyheter

Fårets dag blev välbesökt

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2006

BORGHOLM

Flera tusen besökare kom till Borgholms slott på lördagen och söndagen när Södra Kalmar läns fåravelsförening traditionsenligt samlade aktiviteter och hantverkare från hela länet. Vädret var på besökarnas sida och påminde mer om en solig sensommardag.

Annons

Trängseln var stor inne på Borggården kring Calmar Renässansgille och Conny Malm som klippte får, och i en strid ström besökte alla skördefestfirare de olika hantverkarna som ställde ut till försäljning allt från beredda fårskinn och tovade pumpor till nytäljda slevar och varma kanderade mandlar.

Till serveringarna på Borggården var det kö hela tiden och i KLS-serveringen hade Kjell-Olof Andersson och Kenneth Sjöqvist fullt upp med att hålla igång grillarna. 120 kilo skivstyckat lamm, lammkorv från Johann i Löttorp och massor med lammburgare per dag gick åt som smör i solsken under dagen.

– Det är 25:e året vi är med på Fårets dag på Öland. Vi började på Horns Kungsgård, men i år är det 10 år som vi medverkat på Fårets dag här på Borgholms slott, sade Kjell-Olof Andersson, själv fårbonde.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons