Annons
Nyheter

Fängelse i ett år för sju brott

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2006

Åtalad på elva punkter, fälld för sju olika brott. Straffet: ett år i fängelse.

Mannen från norra Öland körde bil gravt berusad i mars månad för att i september misshandla sin far och överfalla en kvinnlig bekant i hennes hem. Efter attacken mot kvinnan häktades 39-åringen och åtalades på elva punkter för sju olika brott.

Annons

I tingsrätten erkände mannen en del av vad åklagaren lagt honom till last, för att på andra punkter förneka eller inte minnas.

Efter tidigare brottslighet, 39-åringen förekommer under tretton avsnitt i belastningsregistret , och med hänvisning till de nu aktuella brottens art kommer tingsrätten fram till att påföljden inte kan bli något annat än ett längre fängelsestraff. Straffet är därmed ett år i fängelse, 39-åringen ska dessutom betala 1600 kronor i skadestånd till kvinnan och 500 kronor till brottsofferfonden.

39-åringen förblir i häktet tills domen vinner laga kraft.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons