Annons
Nyheter

”Fadäs Mejeriviken” fall för fullmäktige

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2011

BORGHOLM

”Fadäsen” får inte upprepas.

Annons

Anser Ölandspartiet i husbilsfrågan och föreslår att en fullmäktigeberedning tittar på saken till nästa Skördefest.

I dag syns få husbilar längs de öländska vägarna till skillnad mot Skördefestens rullande kaos. Men minnet av den stängda Mejeriviken där kommunledningen till mångas protester gick campingnäringen till mötes lever kvar politiskt.

Ölandspartiet är först ut att motionvägen tycka till inför nästa års Skördefest.

INTE UPPREPAS

– Det är viktigt att årets fadäs vid Mejeriviken – med avspärrningar som endast ställde till elände – inte får upprepas. Det är synnerligen angeläget att husbilsägare från både när och fjärran ska känna sig välkomna fullt ut till nästa års Skördefest, säger partiet i en motion till fullmäktige och föreslår att en fullmäktigeberedning tillsätts.

Denna beredning ska enligt Ölandspartiet ”ta sig an husbilsfrågorna” för att återkomma med förslag till fullmäktige och även titta på ”något slags generalplan kring besöksnäringen”.

Samt:

– Utöver detta borde fullmäktigeberedningen också få komma med förslag till lösningar på förekommande trafik- och parkeringsproblem samt förslag till lämpliga taxor för eventuellt förekommande avgiftsbelagda parkeringsplatser samt möjligheten till frikort för samtliga kommunmedlemmar, fortsätter Ölandspartiet i motionen.

TRÄFF

I startgropen för husbils-strategi finns redan näringslivschefen Anders Nyholm på Ölands Näringslivskontor i Borgholm.

Annons

– Kommunerna och näringen måste bli bättre på att hantera dessa gäster så att de känner sig välkomna och vet vart de skall ta vägen exempelvis under skördefesten, säger han till Ölandsbladet och aviserar möten med husbilsfolket.

– Jag kommer att på kommunernas uppdrag ta tag i frågan och som en första åtgärd bjuda in representanter för de stora husbilsklubbarna och berörda på Öland med syfte att lära oss mer om hur denna turism

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons