Annons
Nyheter

EU-ministrar inbjudna till ön

Nyheter • Publicerad 11 januari 2008

BORGHOLM

”Vi på Öland skulle med glädje se att EU:s jordbruksministermöte förlades till vår vackra ö”, skriver kommunalrådet Lisbeth Lennartsson i ett mejl till jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Annons

”Ett starkt och levande öppet jordbrukslandskap som även utgör grunden för vår stora besöksnäring och tillsammans är en fantastisk och och utvecklingsbar kombination”, fortsätter kommunalrådet.

Det råder ingen tvekan om att Öland även har stora fördelar när det gäller säkerhetsaspekterna, anser hon.

”VARMT VÄLKOMNA TILL ÖLAND”

Förberedelserna för ministermöten under Sveriges ordförandeskap i EU nästa år pågår för fullt och många möten är redan ortsbestämda.

”Vi sätter stort värde på EU-samarbetet och är på många sätt aktiva och delaktiga. Vi var därför i Strasbourg i höstas för att ta emot EU-flaggan som en första bekräftelse på vårt arbete. Så varmt välkomna till Öland med EU:s jordbruksministrar”, avslutar Lisbeth Lennartsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons