Annons
Nyheter

Ett gott betyg till handlarna i Borgholm efter provköp av öl

Nyheter • Publicerad 19 december 2007

BORGHOLM

ICA-handlare och andra handlare – sträck på er.

Annons

– Vi genomförde provköp på samtliga vinteröppna ställen och testpatrullen fick inte ut en endaste folkölsburk, rapporterar Bo Johansson, alkoholhandläggare i Borgholm.

ICA får mycket stryk efter PR-katastrofen i Uppdrag Granskning där färs färsk visade sig vara både ofärsk och ofräsch. Lokalt har färs-debatten inte gett något större eko, däremot fick ICA Supermarket i Borgholm nyligen en knäpp på näsan i en helt annan fråga då Svenska Spel bestraffade butikens leg-slarv med en månads avstängning. Bo Johansson, alkoholhandläggare på socialförvaltningen i Borgholm, kommer dock med positiva nyheter för ICA med flera.

ALLA BEGÄRDE LEG

– Den 12 december, dagen före Lucia, genomfördes en provköpsrunda gällande folkölsförsäljning. Samtliga vinteröppna ställen där det säljs folköl, 18 stycken för att vara exakt, besöktes av patrullen som bestod av två killar nyligen fyllda 18 år, berättar Bo Johansson, nöjd med resultatet.

– Alla butiker begärde leg, de fick inte ut en burk utan att visa leg. Ett gott betyg, anser alkoholhandläggare Johansson.

Han tror att ICA-debatten haft viss betydelse i sammanhanget.

– Många av de besökta är ICA-handlare och där har man skärpt till sig och kör även egna kontroller. Men det är också ett gott betyg till alla andra.

ROBINSON HELT ÖDE?

Mer nyheter från Bo Johansson kontor på andra våningen i socialförvaltningens hyrda lokaler efter Badhusgatan:

– Företaget Neptuni Water, de som drev Robinson Crusoe, har dragit tillbaka sitt alkoholtillstånd. Därmed lägger vi ner det tillsynsärende som öppnats mot verksamhetsutövarna.

Enligt Bo Johansson söks nu nya arrendatorer till restaurangen med Borgholms kanske bästa läge, namnet till trots.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons