Annons
Nyheter

En tjuv i stånd till vad som helst

Nyheter • Publicerad 24 januari 2009

En tjuv har gett sig på en helig ko. Mitt i jordbruksbygden.

Tjuven åker runt och stjäl från i stort sett alla små obemannade marknadsstånd på södra Öland.

Annons

Det är sådant man inte gör ostraffat!

Marknadsstånden är visserligen inte bevakade, men de har oftast fått stå orörda. Det har funnits en sorts hederlighet bland de förbipasserande.

Oftast betalar kunderna några extraslantar i dricks för sina gurkor eller honungsburkar, än att ta pengar från lantbrukarna.

Lennart Gustafsson tog över gården 1980 och har haft marknadsståndet vid vägen mitt emot nedfarten till Stenåsabadet sedan dess.

– Det har väl hänt någon enstaka gång sedan jag tog över att det försvunnit någonting, men nu är det en riktig tjuv i farten, säger Lennart Gustafsson.

Sedan i november har hans marknadsstånd blivit länsat sex gånger. Extra lås hjälper inte. Det har tjuven lärt sig och därför skaffat sig en bultsax. Senast natten till onsdagen länsade tjuven kassaskrinet i Stenåsa.

– Det kan väl röra sig om en 600-800 kronor varje gång, tror Lennart Gustafsson.

Lennart vet också att flera andra lantbrukare på södra Öland med obemannade marknadsstånd drabbats, troligtvis av samma tjuv.

– Vi tror att det måste röra sig om en bilburen tjuv, säger Lennart Gustafsson.

Funderingarna är många kring vem tjuven kan vara.

Annons

– Förmodligen någon som behöver fickpengar, analyserar Lennart Gustafsson.

Stölderna är polisanmälda.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons